Beállítások Eredmény Adatok
Routino OpenStreetMap-útvonaltervező Ezzel a honlappal útvonalakat lehet tervezni az OpenStreetMapről gyűjtott adatok segítségével. Válaszd ki a kiindulási és a célpontot (kattints az alábbi jelzőkre), jelöld ki az útvonaltervezési beállításokat, és találd meg az utat.
+ - Nyelv
+ - Útpontok
Kör bezárása:
Sorrend megfordítása:
Keresés
+ - Közlekedési mód
Gyalogos:
Ló:
Kerekesszék:
Kerékpár:
Robogó:
Motor:
Autó:
Kisteherautó:
Nehéz tehergépkocsi:
Busz:
+ - Útvonal-beállítások
+ - Sebességkorlátozás
+ - Útjelleg-beállítások
+ - További korlátozások
+ - Súgó
Rövid útmutató
Kattintsunk a jelzőikonokra (fent) és helyezzük el őket a térképen (jobbra), majd húzzuk őket a megfelelő helyre. Valószínűleg az a legegyszerűbb, ha először ránagyítunk a térkép megfelelő részére, és ez után helyezzük el a jelzőket. Másik lehetőségként beírhatjuk a fenti mezőkbe a megfelelő szélességi és hosszúsági adatokat.

A fenti beállításoknál jelöljük ki a közlekedés módját, a megengedett úttípusokat, sebességkorlátozásokat, úttulajdonságokat és más korlátozásokat. Az út kiszámításához és térképen való megjelenítéséhez jelöljük ki a „Legrövidebb” vagy a „Leggyorsabb” lehetőséget.

Útpontok
A jelzőikonra történő kattintás elrejti/megjeleníti az ikont a térképen. Az út úgy számíttatik ki, hogy (a kijelölt közlekedési mód szerint a lehető legközelebb) érintse a megadott sorrendben az összes útpontot, amelyek jelzőikonja látható a térképen.

Közlekedési mód
A közlekedési mód kijelölése a kiválasztott útvonalat azokra korlátozza, amelyek így lehetséges közlekedni, a többi paraméter értékét pedig az alapértelmezettre állítja.

Úttulajdonságok
Az úttulajdonságokat százalékként lehet kijelölni, a kiválasztott útvonalak pedig igyekeznek az előnyben részesített úttípusokat követni. Ha például a „Főút” 110%-os értéket kap, az „Összekötő út” pedig 100%-ot, az azt jelenti, hogy még akkor is főúton vezető útvonal fog megjelenni, ha az akár 10%-kal is hosszabb, mint az összekötő utakon vezető.

Sebességkorlátozások
A különböző úttípusokhoz itt kiválasztott sebességkorlátozások akkor érvényesek, ha az úton nincs más sebességkorlátozás-jelzés vagy az magasabb, mint a kiválasztott.

Útjelleg-beállítások
Az útjelleg-beállítást százalékként lehet kijelölni, és az útvonal oly módon terveztetik meg, hogy lehetőleg a kívánt tulajdonságú utakon vezessen. Ha például a „burkolt” út 75%-ot kap, akkor a „burkolatlan” automatikusan 25%-ot. Ez azt jelenti, hogy még akkor is a burkolt úton vezető útvonal fog megjelenni, ha az akár 3× hosszabb, mint a burkolatlan úton vezető.

Más korlátozások
Ezekkel olyan utak is megtalálhatók, amelyek elkerülik a jelzett súly-, magasság-, szélesség- és hosszúságkorlátozásokat. Az egyirányú utcák is figyelmen kívül hagyhatók (pl. gyaloglásnál).

Útvonaltervező: Routino | Geo Data: | Mozaikok: